szeretek főzni

2010. augusztus 7. szombat

Májgombóc leves

Kategória: levesek — Címke: — hzias @ 13:34

2010. augusztus 7. szombat                                                 névnap: Ibolya, Afrodité

Imádjuk a májgombóc levest, de a májgombóc nekem valahogy sosem sikerül, pedig annyi macera van vele. Kompromisszumos megoldásként szívesen fordulok a hipermarketek mélyhűtő pultjához segítségért: mirelit májgombócot teszek a levesbe. Most is mirelit májgombóccal  készült levest írok le.

Hozzávalók 4 személyre: 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem gyökér, 1/3 zellergumó, 1 fej hagyma, 1 darabka csípős zöldpaprika, néhány szál petrezselyem és zellerzöld megmosva, összekötve, 4 db “Hühnersuppe”  (tyúkhúsleves) kocka – német vagy osztrák fajta, nem tudom, de nem úszkál  annyi zsír az ebből készült  levesen, mint a magyar gyártmányokén és nagyon finom íze van - 2 liter víz, kevés őrölt bors, 1 csomag (25 dkg) mirelit májgombóc,  6 dkg csigatészta

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a répát, petrezselyem gyökeret karikákra, a zellergumót kis darabokra, a hagymát apró kockákra vágjuk, majd a paprika darabbal, petrezselyem és zellerzölddel együtt fazékba tesszük. Felöntjük 2 liter forró vízzel, beletesszük a 4 húsleves kockát, és fedő alatt takarkék lángon a zöldségek puhulásáig főzzük (15-20 perc). Ezután  maximumra állítjuk a tüzet, hogy lobogva forrjon a leves, és belefőzzük  a mirelit májgombócokat. Amikor  felforr, a csigatésztát is hozzá adjuk. Utána takarék lángon kb. 10-12 percig még főzzük, megborsozzuk, elkeverjük és tálaljuk.

májgal, csirkeszárny, tejfölös gomba 001

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress