szeretek főzni

2010. augusztus 8. vasárnap

Brassói pulykamellből – joghurtos uborkával

Kategória: saláta, sültek, zöldségek — Címke:, — hzias @ 13:52

2010. augusztus 8 vasárnap                                         névnap: László, Eszmeralda

Már régóta nyaggat a családom, hogy brassói legyen a vasárnapi ebéd. Nem bonyolult étel, úgyhogy ma az készült, joghurtos uborkával.

Hozzávalók: 90 dkg pulykamell, személyenként 2-3 közepes krumpli, olaj, só, bors, fokhagyma, vagy fokhagyma  granulátum.

A pulykamellet megtisztítjuk minden íntól, bőrtől, hártyától, és kb. 2-2,5 cm-es kockákra vágjuk. Felforrósított teflon serpenyőbe 2-3 evőkanálnyi olajat teszünk, utána belerakjuk a pulykamell kockákat, fehéredésig sütjük. Ekkor megszórjuk 1-1,5 teáskanál sóval, 2 kávéskanál fokhagyma granulátummal és 1 kávéskanál őrölt borssal. A tüzet mérsékeljük alatta, és szép világosbarnára sütjük a húst. A végén, kóstolás után még tehetünk rá fokhagymát-borsot vagy sót, amit szükségesnek érzünk.  Miközben a húsunk sül, megtisztítjuk a krumplit, kockákra vágjuk, bő forró olajban megsütjük.  Ha elkészült, tálba szedjük a sültkrumplit, kissé megsózzuk, tetejére öntjük  a fűszeres húst, a zsiradékával együtt. Jól elkeverjük és forrón tálaljuk. Joghurtos uborkát adunk mellé.

brassói 002

Joghurtos uborka

Hozzávalók: 3  kígyóuborka, 1 nagy pohár joghurt, 5-6 evőkanál majonéz, só (kb. 1 teáskanálnyi, vagy ízlés szerint), 3-4 kávékanál fokhagyma granulátum, 1 kávéskanál őrölt bors.

A megmosott, megtörölgetett kígyóuborkát zsülien szeletelővel vékony csíkokra vágjuk. A joghurtot ízesítjük sóval, fokhagymával, borssal, majd az uborkára öntjük. Hozzáadjuk a majonézt, jól elkeverjük, ha kell utánaízesítjük sóval, fokhagymával, borssal. Kellően ízes legyen.

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress