szeretek főzni

2010. augusztus 8. vasárnap

Csevap

Kategória: feltétek, sültek — Címke:, — hzias @ 13:24

A hűtőben volt még itthon darált sertéshúsom, amit ugye nem lehet sokáig tárolni, mindenképpen fel akartam ma dolgozni, de nem lehet mindíg fasírtot enni ezért csevap lett belőle. A brassói mellett még egy hagymás étel…, de nagy örömmel fogadta a család.

Hozzávalók:  1 kg darált sertéshús,1 fej vöröshagyma, 2 teáskanál só (nem kell nagyon púpozni, inkább csapott legyen), 1-2 kávéskanál őrölt bors.

A körethez: 2-3 nagy krumpli, tisztítva,  1 cm vastag szeletekre, a szeletek 1 cm vastag csíkokra vágva, olaj a sütéshez, 1 fej vöröshagyma szeletekre vágva és karikákra szedve, 2 nagy paradicsom, karikákra vágva, ketchup. 

A vöröshagymát  tisztítás után kislyukú reszelőn lereszeljük (szinte hagyma püré lesz). Hozzáadjuk a darálthúst, sót, borsot, jól összedolgozzuk.  A masszát kis ideig állni hagyjuk a hűtőben, majd 10-12 cm hosszú, vastag ujjnyi rudakat formálunk belőle. Jól felforrósított teflonserpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül  körbesütjük, hogy barnulni kezdjen, aztán áttesszük egy alufóliával kibélelt tepsire  és  200 fokra állított sütőbe toljuk. Amikor szép barnára sült, (kb.10-12 perc) kész. Hagymakarikákkal, sült hasábburgonyával, paradicsom szeletekkel és ketchuppal tálaljuk. A felsorolt hozzávalókból 23 db csevap lett.

csevap 001

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress