szeretek főzni

2010. augusztus 15. vasárnap

Töltött csirkecombok

Kategória: belsőségek/velő, sültek, töltött — Címke: — hzias @ 12:48

Egy régebbi bejegyzésben említettem, hogy szép, nagy,  farrészes csirkecombot vettem, amiből tartalékoltam is a mélyhűtőben. Most ezt a  húst  használtam fel a töltött csirkecombokhoz. Csirke levescsomagból szintén  tartalékba elrakott csibemájat is olvasztottam ki  a töltelékbe.  Így készítettem:

töltött csirkecomb 004

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db egész csirkecomb farrésszel
  • kevés só a sózáshoz
  • 4 db egész csibemáj
  • 15 dkg szikkadt zsemlekenyér
  • hidegvíz az áztatáshoz
  • 1 db tojás
  • 2 púpos teáskanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 teáskanálnyi vaj vagy margarin

Először a szikkadt kenyeret áztatjuk be hideg vízbe.  Amíg megázik, a húsokat megtisztítjuk, a farrészről a farokcsúcsot és a zsírzómirigyet , illetve a felesleges zsiradékot és bőrt eltávolítjuk, megmossuk, az alsó részét ami a tepsivel érintkezik megsózzuk és  tepsibe rakjuk. Most jöhet a töltelék. A májat apró kockákra vágjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a kicsavart áztatott kenyeret,  az egész tojást (külön csészébe üssük le, ha esetleg rossz, ne kelljen az egész masszát kidobni), fűszerezzük a 2 teáskanál ételízesítővel, őrölt borssal, apróra vagdalt petrezselyem zölddel, kézzel jól összegyúrjuk. (Kissé maszatos munka, de így jól el tudjuk dolgozni a kenyeret és a májat.) a combok bőrét fellazítjuk, de vigyázzunk, hogy ne szakadjon le teljesen,   és a kész tölteléket kézzel, vagy kanál segítségével a bőr és a hús közé töltjük. Ez a töltelék  mennyiség púposan éppen belefér a négy combba. Most megsózzuk a hús felső oldalát is, majd mindegyik combra egy teáskanálnyi margarint teszünk. Fóliával lefedjük (fényes oldala legyen a hús felé) és 180 fokra melegített sütőben kb 1,5 óráig sütjük, hogy teljesen átsüljön. Utána a fóliát levesszük, az alatta levő levet leöntük,  és szép pirosra sütjük a húst. Tejjel-vajjal habosra kevert krumplipürével, salátával, csemege uborkával, vagy befőttekkel (jelen esetben pl. őszibarack és meggy) tálalhatjuk. Ha túl nagynak bizonyul a hús, el is felezhetjük.

töltött csirkecomb 005

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress