szeretek főzni

2010. augusztus 21. szombat

Fasírt

Kategória: feltétek — Címke:, — hzias @ 14:46

Bár a fasírt receptjét már leírtam régebben, az ismétlés soha nem árt.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 20 dkg zsemlekenyér (4 vastag szelet)
  • víz az áztatáshoz
  • 1 tojás
  • 2 teáskanál + kanálhegynyi ételízesítő
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál piros arany
  • olaj a sütéshez.

A kenyér megáztatásával kezdjük a fasírtkészítést. Annyi hideg vizet engedünk rá, amennyi ellepi. Ha megázott, egy nagyobb tálat mérlegre teszünk, beleütjük a tojást, hozzátesszük a jól kinyomkodott kenyeret, majd a darált húst. Megmérjük. (nekem most 1 kg 6 dkg “alapmasszám” lett). Talpasztalatom szerint akkor elég sós a fasírt, ha alapmassza fél kilónként 1 púpos teáskanál (fehér műanyag) zöldséges ételízesítőt teszek bele, így én most 2 teáskanál + 1 teáskanál hegynyivel ízesítettem a masszámat. Ezek után jöhet a többi fűszer, az őrölt bors, őrölt kömény, fűszerpaprika, piros arany. Tiszta kézzel jól “összecsumiszoljuk” az alapanyagokat, hogy jól elkeveredjenek a fűszerek, majd lapos korongokat, vagy diónyi golyókat formálunk belőle, és forró olajban, a hőt mérsékelve, szép világosbarnára sütjük. (A fenti mennyiségből 14 db fasírt lett.) Főzelékhez feltétként,  vendégeknek “kínáló”-ként, esetleg szendvicsként tálalhatjuk.

fasirt

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress