szeretek főzni

2010. augusztus 21. szombat

Zöldbab főzelék

Kategória: főzelék, zöldségek — hzias @ 14:55

A kevés főzelék közül, amit mindenki szeret a családban ez az egyik. Anyukám édeskésen főzi, kis ecettel savanyítja,  én sósan – tejföllel, sok fokhagymával és ezt is egy pici csilivel.

Hozzávalók 4-5 személyre:

  • 1,5 kg zöldbab (én most mirelitet használtam)
  • 1 liter forró víz
  • 2-2,5 púpos teáskanál ételízesítő
  • 3+1 púpos kávéskanál fokhagyma granulátum
  • 1 nagy poharas 12 %-os tejföl fele
  • 3 evőkanál liszt
  • kb 1 evőkanál olaj
  • 1 dl hideg víz
  • kb fél kávéskanálnyi csilipor

A fagyasztott zöldbabot forró vízzel felöntjük, hozzáadjuk az ételízesítőt, 3 kávéskanál fokhagyma granulátumot és fedő alatt, forrás után takarékra állítva a hőt, puhára főzzük. Kb. 25-30 perc. Ha a bab puha, elkészítjük a habarást: a fél pohár terfölt, 3 evőkanál lisztet, kicsi olajat és 1 dl hideg vizet csomómentesre turmixoljuk  botmixerrel, ezzel a tejfölös habarással sűrítjük a megfőtt babot. Ha kell utánaízesítjük sóval vagy ételízesítővel, ekkor tesszük bele a +1 kávéskanál fokhagyma granulátumot és a kevés csiliport. 5-7 percig még főzzük, és tálalhatjuk.

zöldbabfözelék

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress