szeretek főzni

2010. augusztus 22. vasárnap

Csirkemell orly módra (sörtésztában)

Kategória: bundázott, rizs — Címke:, — hzias @ 14:09

2010. augusztus 22. vasárnap                                        névnap: Menyhért, Mirjam

Ma délelőtt lustálkodtam egy kicsit, ezért aztán nagyon gyors ebédet kellett “összecsapnom”.  Bonyolult levesre már nem volt időm, ezért húsleves kockából, cérnametélttel és egy kis petrezselyem zölddel főztem egy gyors levest, ami a gyorsasága ellenére azért finom volt. A második fogáshoz csirkemellet vettem a hét végén akciósan, de nem volt kedvem a hagyományos rántott húshoz, ezért gyorsan kikevertem egy orly masszát, ebbe mártogattam a csirkemellet. Köretnek egy szintén gyors rizibizit készítettem. Kis csemege uborkával tálalva  finom ebéd lett belőle.

Csirkemell orly módra

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • só a hús sózásához
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg rétes liszt
  • 1/2 teáskanál só
  • kb. 3 dl jéghideg sör
  • olaj a sütéshez

A csirkemell filéket vízszintesen vékony szeletekre vágjuk, a  szeletek mindkét oldalát megsózzuk, gyengén kiveregetjük. Elkészítjük az orly masszát: egy tálba leütünk 2 tojást, hozzáteszünk 20 dkg rétes lisztet, 1/2 teáskanál sót, majd habverővel állandóan keverve, apránként hozzáadjuk a jéghideg sört. Sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie. A besózott hússzeleteket nem kell lisztbe forgatni, csak dobáljuk  a sűrű masszába, aztán egy villával óvatosan tegyük a forró olajba, (mielőtt a sütést megkezdenénk, a hőt kb. háromnegyedére mérsékeljük  pl. max. 9-es helyett 7-esre) és  mindkét oldalukat süssük  szép aranybarnára. Amikor megsültek, szedjük törlőpapírra, hogy a felesleges olaj leitatódjon, utána rizibizivel, csemegeuborkával tálaljuk. Az így készült husi  ”bundája”  finom ropogós, a belseje jó szaftos.

rizibizi-csirkemell orly módra 001

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress