szeretek főzni

2010. augusztus 28. szombat

“Pizzás” melegszendvics

Szeretjük a melegszendvicset, úgy gondolom ez a változat egy fokkal egészségesebb a vajjal, vagy margarinnal megkent változatnál. Ráadásul finom is.

Hozzávalók:

  • kenyér szeletek
  • üveges tésztaszósz
  • felvágott, sonka, kolbász vagy szalámi
  • tetszés szerinti zöldségek (hagyma, zöldpaprika)
  • reszelt sajt

Mi ”zsemlevekni” elnevezésű kenyeret eszünk, amit a közeli pékségben szoktunk megvenni. Ez egy nagyon finom, szinte kalácsszerű kenyérféleség. Nem olyan sűrű a tésztája, és tényleg mindenki elolvad tőle olyan finom. (Jellemző a finomságára, hogy két évvel ezelőtt isteni karácsonyi halászlevet főztem, ahogy kell, átpasszírozva, kétféle filézett hallal, de tettem az asztalra ebből a kenyérből is szeletelve – a halászléhez ez dukál mifelénk. Az én Szüleim és a Férjem Anyukája is lelkendezve dícsérték a kenyeret, mintha a halászlém ott sem lett volna. Teljesen lenyűgözte Őket ez a minőségű finom  kenyér.) Visszatérve: a kenyérszeleteket megkenem a kész paradicsom szósszal (most Combino olajbogyós paradicsomszósz volt itthon), azután szeletelt felvágottal, sonkával, kolbásszal vagy szalámival folytathatjuk. Ha akarunk rakhatunk rá szeletelt hagymát, zöldpaprikát (el is maradhat), és a végén durvára reszelt sajttal szórjuk meg. Süthetjük mikró crisp fokozatán 7-8 percig, vagy előmelegített sütőben amíg a sajt szép aranybarnára ráolvad.

pizza melegszendi 001

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress