szeretek főzni

2010. augusztus 29. vasárnap

Csibeleves májgaluskával és csigatésztával

Kategória: belsőségek/velő, levesek — Címke: — hzias @ 14:21

Elég nehezen indult a napom, mintha kis fejfájás lappangana bennem, lehet, hogy a hidegfront az oka. Éjjel azt álmodtam, hogy májgaluskát készítettem, álmomban nagyon jól sikerült, ezért aztán elhatároztam, hogy megint megpróbálom. Volt egy csirke levescsomagom, abban két és fél máj. Hát próba “cseresznye” nekirugaszkodtam. A levescsomagból főztem egy finom levest a zepter fazékban gyorsfőző fedővel. Olyan kis gyenge husi volt, hogy 15 perc főzés után szinte leolvadt a csontról. A májgaluskákat külön, tyúkhúsleves kockával ízesített vízben főztem ki. Aki kért, rakhatott a tányérjába, aki nem, annak nem volt kötelező. A férjem böcsülettel megkóstolta, és azt mondta, hogy nincs hibája. Szerintem egy kicsit kemény volt. Legközelebb megint próbálkozom, kicsit kevesebb zsemlemorzsát rakok hozzá.

08.30.ebéd 002

Májgaluska

Ezeket raktam bele:

  • 2,5 db csibemáj
  • 2 tojás
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál (fehér műanyag) szitált ételízesítő
  • 2 teáskanál szárított petrezselyemzöld
  • jó szórásnyi őrölt bors
  • 1 evőkanál olaj
  • 1/2 kávéskanálnyi sütőpor

A májat elkapartam, tálban a  tojással összekevertem, hozzátettem a zsemlemorzsát  ételízeítőt, petrezselyemzöldet, borsot. Aztán éreztem, hogy kicsit kemény, ezért raktam hozzá olajat és sütőport. Féltem hogy nem az igazi, ezért próbát főztem húsleveskockás vízben. Láttam, hogy szépen dagad a főzőlében.  Néhány perc főzés után megkóstoltam. Nem volt rossz, sőt ízre jó volt. Ezért aztán a többit is beszaggattam.  Megfőztem. Megettük. De érzem, hogy lehetne még javítani rajta. Olyan volt, mintha a közepe túl sűrű lenne, mintha “visszazuhant volna magába”.  Talán ha 5 helyett csak 4 kanál morzsát raknék bele? Próbálkozom még. Ha valakinek jól bevált receptje van, szívesen venném. De ne kelljen külön hagymával bíbelődni.

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress