szeretek főzni

2010. szeptember 5. vasárnap

“Vadas” marhahús

Kategória: főtt húsok, tészták, zöldségek — Címke: — hzias @ 14:28

Nagyon szeretem a vadas ételeket, de mert a családban csak én szeretem, ezért ezt a leegyszerűsített változatot készítem nagy ritkán, ami ízében “olyan”, de nem kell vele annyit vergődni (pácolás, hosszas forralás, egyebek). Az alapanyagok a marhahúslevesből kerültek ki.

Hozzávalók:

  • húslevesben főtt marha lapocka szeletek (kb.5-6 szelet)
  • 3 db főtt sárgarépa
  • 1 nagy petrezselyem egészben főtt fele
  • a levesben főtt zeller fele
  • 1 nagy fej főtt hagyma
  • marhahúsleveves lé
  • néhány babérlevél, ha őrölt babérunk van az még  jobb
  • 2-3 teáskanál mustár
  • kevés őrölt bors

A húslevesben megfőtt marha lapocka szeleteket egy serpenyőbe kiszedtem. Az egészben megfőzött zöldségeket és hagymát egy mélyebb kis fazékba átraktam, és  kevés húsleves lével meg  néhány babérlevéllel forraltam néhány percig. Ekkor a babérlevelet kidobtam (amit megtaláltam) és a zöldségeket a lével síma, sűrű mártássá turmixoltam. A mártás sűrűségét húsleves hozzáadásával szabályoztam. Tettem bele még kb 2 normál teáskanál mustárt, azzal is jól összeturmixoltam, megkóstoltam, elég ízesnek találtam, így a hússzeleteket nyakonöntöttem a mártással. Forraltam néhány percig, és tésztával tálaltam. Sem cukrot, sem lisztet, sem sót, sem tejfölt nem adtam hozzá, mert  a levesben főtt alapanyagok elég ízesek voltak, csak a savanyúságot kellett a mustárral “beállítani”. Szerintem egyszerű és nagyon finom étel lett , pedig elképzelhető, hogy egy szakácskönyvben sem így van leírva. (A menyemnek és a középső fiamnak is ízlett!!!)

marhahusleves es vadas 003

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress