szeretek főzni

2010. szeptember 6. hétfő

Karalábé leves tejföllel, virslivel/Rózsi mama krumplifőzeléke fasírttal

Kategória: főzelék, levesek, zöldségek — Címke: — hzias @ 15:02

Bár itt vannak a gyerekek, sajnos azért vannak hétköznapok is, amikor nem ünnepi menüsor készül. Ma is igyekeztem finomat főzni, karalábélevest virslivel, és Rózsi-mama féle krumplifőzeléket készítettem fasirttal. (A menyem már szombaton is főzeléket szeretett volna fasírttal, igaz 1-2 nap csúszással, de meglett a kívánsága.) A karalábéleves hozzávalói:

  • 2 nagyobb karalábé
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 nagyobb petrezselyem gyökér
  • 1/2 zellergumó
  • 1 fej hagyma
  • 2,5 liter víz
  • 3 teáskanál teljes ételízesítő
  • kevés őrölt bors
  • 2 dl víz
  • 2,5 evőkanál rétes liszt
  • 4-5 evőkanál 12 %-os tejföl
  • 6 dkg apró tészta
  • 2 db vastag virsli (roppanós kolbász)

A zöldségeket megtisztítjuk, kb. 1×1 cm-es kockákra vágjuk (mindent). Egy fazékban az összeset főni tesszük 2,5 liter vízzel, ételízesítővel, borssal, fedő alatt, puhára főzzük . Ha minden megpuhult, a 2 dl vízből, tejfölből és lisztből habarást készítünk, a lobogva forró levesbe öntjük, majd a tésztát és a feldarabolt virslit is belerakjuk és forraljuk még 7-10 percig. forrón tálaljuk:

karalabeleves virslivel, krumplifozelek, fasirt 001

Második fogásnak krumplifőzelék készült fasírttal, mindkettőt leírtam már, most csak a képét teszem be.

karalabeleves virslivel, krumplifozelek, fasirt 005

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress