szeretek főzni

2010. szeptember 9. csütörtök

“Parasztrántotta”

Kategória: burgonya, tojásos ételek, zöldségek — Címke:, — hzias @ 22:07

Középső fiam ma meglepett bennünket, amíg vásárolni voltunk vacsorát készített, finom “parasztrántottát”

parasztrántotta 003

Hozzávalók (5-6 főre)

  • 2-3 fej hagyma
  • 3 közepes krumpli
  • 2-3 evőkanál olaj
  • kb. 10 dkg bacon
  • 1 csípős zöldpaprika
  • néhány szelet sonka
  • 1/2 szál (gyulai) kolbász
  • 1-2 szál virsli
  • 1 paradicsom
  • kevés víz (0,5-1 dl)
  • 18 tojás
  • 2 teáskanál tejföl

A hagymát apróra vágva kevés olajon dinsztelődni tette, kis pirítás után hozzátette a bacont, majd a megtisztított, egészen apróra (kb. 1 x 1 cm) vágott krumplit és az apró kockára vágott csípős paprikát. Kissé átpirította az egészet. Közben fölaprította a kolbászt, a sonkát és a virslit és hozzáadta a hagymás szalonnás zöldpaprikás krumplihoz. Ezután a szintén apróra vágott paradicsom következett. Fedő alatt takarék lángon pirította  5-10 percig, majd kb. 05-1 dl vízzel felöntötte, és 15 percig tovább párolta, hogy a krumpli átpuhuljon. Mikor zsírjára sült, kevés ételízesítővel, borssal és fohagyma granulátummal ízesítette. Felverte a 18 tojást, hozzáadta a tejfölt, sózta, majd turmixszal jó habosra mixelte. A zsírjára sült “alapra” öntötte, és krémesre sütötte (ha van, gomba is kerülhet bele). Friss kenyérrel isteni volt. (Ezt a receptet – furcsa módon – Angliában tanulta, egy magyar fiatalembertől. – Milyen kicsi a világ… A jó magyar konyha mindenütt jelen van.)

1 hozzászólás

  1. linkdaddy

    linkdaddy…

    Good stuff. Found this page using the keyword ‘gomba’ by the way. Everyone should bookmark this page today :-)

    Visszakövetés Szerző: linkdaddy — 2010. október 3. vasárnap @ 15:29

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress