szeretek főzni

2010. szeptember 17. péntek

Rakott krumpli

A tegnapi terv ma megvalósult, rakott krumplit készítettünk a menyemmel. Egy csöppet sem lett zsíros, sőt inkább egy kissé száraz. Nem tettünk bele sok kolbászt, inkább a virsli volt többségben. Az időm  nagy részét azonban a kisunokámmal  töltöttem, sokat játszottunk ma is. Most itt vannak a fiaim barátnői, a nagyfiúk és a nagypapi, úgyhogy kiszöktem egy kicsit internetezni. Nagyon édes ez a kis csöppség. Annyi energia van benne, hogy az már csoda. Szereti ha énekelgetek, verselgetek neki. Imádom!!!  

A főzésre visszatérve: gyorsan kellett főzni ma, pedig a rakott krumpli nem egy haladós étel. Zepter edényben gyorsfőző fedővel a pöcök kiugrása után 15 perc alatt megfőtt a krumpli, közben másik edényben a tojás, és amíg ezek főttek, felszeleteltem a virslit (5 pár bécsit) és egy szál csabai kolbászt. Utóbbit úgy, hogy hosszában kettévágtam és utána szeltem fel, így jobban el tudtam szórni az ételben, az ízét jól beleadta, de nem lett túl füstös és túl zsíros. “Zsiradékként”  kb. 15-18 dkg margarint raktam bele. Mama házi tojása került még bele (kb. 15-16 db), ja és ma nem 12 %-os, hanem 20 %-os tejfölt használtam (másfél nagy pohárral). Olyan régen vettem már ilyet, hogy szinte furcsa volt a sűrűsége. Összességében jól sikertült a kaja, csak a szedésnél “szétcsúszott” egy kicsit.

rakottkrumpli 001

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress