szeretek főzni

2010. szeptember 26. vasárnap

“Lecsós”-virslis rántotta (tk)

Kategória: tojásos ételek, zöldségek — Címke:, — hzias @ 19:43

Eljött az este, egész nap szénhidrátos ételeken voltunk (uzsonnára is egy kevés zöldséges rizst  és 2-3 rántott zöldséget ettünk).  Vacsorára mostmár  kell valami ami nem szénhidrát.  Ezért ismét  sok zöldséggel, kevés virslivel összeütöttem egy csodás rántottát. Ha nem eszünk hozzá kenyeret, zsömlét, vagy bármilyen lisztes árut, akkor ez is testkontrollos. Virsli nélkül 3 órát kellene várni, így virslivel 4 óra lenne a várakozási idő, de mert ma már nem eszünk többször, ezért ennek most nincs jelentősége.

lecsos rantotta tk 002

Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 1 hatalmas fej hagyma
  • 4-5 evőkanál olaj
  • 2 nagy tv paprika (egyik piros, másik sárga)
  • 2-3 csípős paprika tüzesebbik vége (aki nem bírja, hagyja ki)
  • 2 paradicsom
  • 3 virsli
  • 12 tojás
  • 1 csapott teáskanál só
  • csilipor vagy pirospaprika a szóráshoz
  • a tányér szélére személyenként 1-1 paradicsom, pici só

A hagymát apró kockákra vágjuk, a tv paprikákat csíkokra, a csípős zöldpaprikát és a virslit karikára, a paradicsomot vékonyan meghámozzuk és kockára vágjuk, tányérra rakjuk,  konyhai törlőpapírral a kifolyó levet felitatjuk alóla. A tojásokat felütjük egy tálba, megsózzuk és jól “elhabarjuk”. A hagymát az olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a tv és csípős paprikát, ezzel is sütjük néhány percig. Azután a paradicsom következik. Amikor a kioldódó nedvek elpárologtak alóla, hozzáadjuk a virslit is. Ezzel is sütjük 1-2 percig, majd az elhabart tojást is ráöntjük, kevergetve a kívánt keménységűre sütjük. A tányérok szélére körberakjuk a felszeletelt paradicsomot, a megsült rántottát  pedig a közepére halmozzuk, aki akarja megszórhatja csilivel, vagy fűszerpaprikával. Kenyér nélkül, a kissé megsózott paradicsomszeletekkel fogyasztjuk. (Fenomenális!)

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress