szeretek főzni

2010. szeptember 26. vasárnap

Zelleres krumplikrémleves (tk)

Kategória: burgonya, levesek — Címke: — hzias @ 13:36

A mai ebédünk  elég költségkímélő, mégis  nagyon kiadós és finom volt. A testkontroll szabályok szerint a szénhidrátos ételsorok közé tartozik. Azt hiszem az első ünnepi vacsoráról maradt ki törtkrumpli, amit jól lefóliázva a hűtőben tároltam. Most ebből készült a krumplikrémleves. 

Hozzávalók:

  • kb. 50 dkg  törtkrumpli (csak kevés margarinnal készült tej nélkül)
  • 1,5 liter forró víz
  • 1,5 teáskanál szitált ételízesítő
  • 1/2 kávéskanál fokhagyma granulátum
  • 1/2 kávéskanál őrölt bors
  • 1 csokor fagyasztott zellerzöldje

A törtkrumplit felöntöttem 1,5 liter forró vízzel, jól összeturmixoltam botmixerrel, megízesítettem az ételízesítővel, a fokhagyma granulátummal és őrölt borssal. Felforraltam, hozzáadtam a zellerzöld  apróra vágott levél részét és főztem néhány percig. Forrón tálaltam.

9.26 ebed 003

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress