szeretek főzni

2010. szeptember 27. hétfő

Körözöttes töltött paprika (tk)

Kategória: töltött, zöldségek — Címke: — hzias @ 19:06

Anyukáméktól akkora zöldpaprikákat kaptunk, hogy kezit csókolomot lehet nekik köszönni. Ezek a gyönyörűségek adtak ötletet a körözöttes töltött paprikához, ami a testkontrollos táplálkozás elvárásainak is megfelel, ha nem eszünk hozzá kenyeret. De mivel ezek a paprikák tényleg hatalmasak voltak, kellett egy kis csel, hogy ne menjen bele egy kiló túró. Ezért “zsülienre” vágott uborka csíkokkal egy kicsit “kitömtem” a rést. Két lehetőség van, hogy az uborkánk is ízes legyen kissé. Vagy előre lesózzuk a csíkokat és hagyjuk egy szűrőben állni, hogy a leve kifollyon, aztán jól kinyomkodjuk és úgy töltjük a paprikába, vagy csak közvetlenül a  fogyasztás előtt sózzuk meg kissé a már készre  töltött paprikát.

lkorozottes toltott paprika 002

Még jobb lett volna, ha retek és hagyma csíkok is kerülhettek volna bele, de retket nem kaptunk, a hagymát meg az én édes párom nem szereti. Az uborkacsíkokra rásímítottam a körözöttet, díszítettem egy kis trappista sajttal és hámozott paradicsom kockákkal. És kész…  és finom… A várakozási idő utána 3 óra.

lkorozottes toltott paprika 004

 Hozzávalók:

  • 4 db “termetes” tv paprika
  • 1/2 kígyóuborka
  • körözött
  • trappista sajt

A körözött hozzávalói

  • 1/2 kg krémes tehéntúró (17 %-os zsírtartalommal)
  • 1 teáskanál szitált ételízesítő
  • 1 teáskanál (csípős)  fűszerpaprika
  • 1/2 kávéskanál őrölt kömény

Ezeket az anyagokat a túró kis vödrében összekeverjük, és kész a finom körözött. Régebben tettem bele vöröshagyma granulátumot is, (az nem folyósította el a túrót), de mostanában  nem kapok,  azért használom a szitált ételízesítőt, mert azt hiszem abban van némi kis hagyma aroma is.

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress