szeretek főzni

2010. szeptember 30. csütörtök

Kelkáposzta főzelék (tk)

Kategória: burgonya, főzelék, zöldségek — hzias @ 14:13

A második fogás is kelkáposztás. Hagyományos módon (receptje egy régebbi bejegyzésben megtalálható)  megfőztem a kelkáposzta főzeléket 1 nagy fej kelkáposzta, kb. 60 dkg tisztított krumpli felhasználásával, a különbség annyi, hogy a végén a lisztes “habaráshoz” adtam 1 teáskanálnyi fűszerpaprikát (lehet, hogy kevesebb is elég lett volna). A piros szaft a tetején pedig nem más, mint egy fej hagyma apróra vágva, lassan megdinsztelve, pici ételízesítővel és kb 1 kávéskanálnyi fűszerpaprikával, amit akkor tettem bele, amikor már levettem a tűzről, hogy a paprika ne égjen meg.  Ebből a hagymás-paprikás  szaft-szerűségből tettem a főzelékre, ettől olyan lett, mintha pörkölt is lenne hozzá.  Nekem a szaft nélkül is nagyon ízlett, de azzal együtt is. Amikor nem testkontrollozunk akkor  is szívesen megeszem a főzelékeket csak “magában”. A férjem szerint a “fehér”, paprika nélküli változat  jobb, virslivel még jobb,  de ezt is megette még virsli és egyéb husi nélkül is, egy kis szafttal. Igazán mondom, olyan büszke vagyok rá.

kelkaposzta 003

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress