szeretek főzni

2010. október 1. péntek

Cukkínipörkölt penne tésztával (tk)

Kategória: pörköltek, tészták, zöldségek — hzias @ 12:58

Most egészen zsenge cukkíniből készítettem a pörkötet, jó csípősen, fokhagymásan, a saját adagomra még egy bazsalikomlevelet is rácsipkedtem, annyira “rákattantam” most a friss bazsalikomra. Valami olyan fantasztikus az illata és az íze is, hogy teljesen elkápráztatja az ízlelőbimbóimat.

Hozzávalók:

  • 3 db (kb. 60 dkg) zsenge cukkíni
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 csípős zöldpaprika nagyon tüzes (magház felöli) része
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1,5 teáskanál fűszerpaprika
  • 2-2,5 kávéskanál fokhagyma granulátum.
  • 1/2 liter forró víz
  • (bazsalikomlevél)
  • 50 dkg tojás nélküli penne tészta
  • 1 liter forró víz
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só.

A cukkíniket hosszában félbevágjuk, (természetesen megmosás után) és 3-4 mm-esre szeljük. A  hagymát és csípős paprikát  apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, rárakjuk a szeletelt cukkínit, ételízesítőt, fokhagyma granulátumot, majd néhány perc pirítás utána a fűszerpaprikát, és felöntjük 1/2 liter vízzel. 8-10 perc főzés után elkészül. A penne tésztát szokásos módon, (zepter edényben vagy hagyományos módon)  megfőzzük,  forrón tálaljuk. (A mi ebédünk isteni volt!!!)

10.01 ebéd 006

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress