szeretek főzni

2010. október 3. vasárnap

Gombás-zöldborsós rizs (tk)

Kategória: gomba, rizs, saláta, zöldségek — Címke:, — hzias @ 13:58

Én maradtam a testkontrollos étkezésnél, gombás-zöldborsós rizst készítettem egy kis káposzta salátával. Igazán ez a “csinálj már egy kis rántott húst, hogy végre valami normális kaját is egyek” úgy megzavart, hogy egész délelőtt csak kóvályogtam a konyhában, próbáltam főzni, de valahogy sehogysem akart előrehaladni a dolog. Egészen addig, míg a testkontrollos kaja meg nem született az agyamban. Addig csak az járt az eszemben, hogy most akkor én is rántott húst egyek? Oké együnk hagyományosan is, de ha mindíg úgy eszünk, akkor ott leszünk ahol a part szakad. Megint feladjuk!!?? Két hét után?? Amikor végiggondoltam, hogy van még egy kevés gombám, van még finomfőzelék alapom, egy kis rizottó rizsem, és találtam a hűtő zöldségtároló fakkjában egy fél fej káposztát, akkor úgy éreztem: meg vagyok mentve. Végül is gyorsan kész lettem ezzel a finom, laktató, mégis egészséges fogással, utána pillanatok alatt kész lett férjem rántott husija is. Mindenki boldog és elégedett lehetett.

A gombás-zöldborsós rizs hozzávalói:

  • kb 30-35 dkg csiperke gomba
  • 1 fej hagyma
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 1 csomag (45 dkg) finomfőzelék alap (borsó és sárgarépa van benne)
  • kb 2 teáskanálnyi ételízesítő
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • néhány friss zellerlevél
  • 15 dkg rizottó rizs
  • 3 dl forró víz

A gombát megtisztítjuk, gyorsan cikkekre vágjuk. A hagymát szintén felaprítjuk és kevés olajon megdinszteljük. Ha megfonnyadt, rárakjuk a cikkekre vágott gombát, kevés ételízesítővel megszórjuk, megborsozzuk, és addig sütjük, míg levét elfővi. Ekkor ráöntjük a finomfőzelék alapot, azt is addig dinszteljük, míg teljesen átforrósodik, ekkor ráöntjük a 15 dkg rizst, azzal is átpirítjuk, majd 3 dl forró vízzel felöntjük, ha felforr, utánaízesítjük a szükséges mennyiségű ételízesítővel majd belevagdalunk néhány megmosott zellerlevelet, és addig pároljuk, amíg a rizsszemek megduzzadnak és megpuhulnak. Vigyázzunk ne mászkosodjon el. Forrón tálaljuk mellé halmozott testkontrollos káposzta salátával. (1/4 fej káposzta vékonyra szelve, 1/2 citrom leve, kevés só, bors, kb 1 evőkanálnyi olaj. Ezeket jól összekeverjük és ha elég ízesnek találjuk tálalhatjuk.) Várakozási idő utána 3 óra.

10.03 005

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress