szeretek főzni

2010. október 3. vasárnap

Kapros-tejfölös párolt tök sültcsirkével (tk)

Kategória: főzelék, sültek — Címke: — hzias @ 17:39

A déli sültcsirkéhez kapros-tejfölös párolt tököt készítettem, ez így megfelelt a testkontroll szabályainak. Egyetlen hibája, hogy eléggé összeesett, alig lett két tányérra való mennyiség egy kb. 1,2 kg-os tökből és egy kb. 60 dkg-os cukkíniből. (Ez is szüleim termése volt.) Megtisztítottam a tököt és cukkínit is, a töknek kiszedtem a magját, a cukkíninek nem, mert olyan zsenge volt, hogy jóformán nem is volt magja. Ezután mindkettőt lereszeltem egy nagylyukú reszelővel, majd egy szűrőbe tettem és 1 teáskanál szitált ételízesítővel beszórtam és a mosogatóba raktam, hogy kiengedje a levét. 15-20 perc után kicsavartam, lábasba raktam, megszórtam 3-4 kávéskanál szárított kaporral és párolódni tettem fedő alatt (folyadék hozzáadása nélkül). 10-15 perc múlva megnéztem, szépen megpárolódott, de maradt még alatta egy kis lé. Ezt gyors forralással elpárologtattam, majd hozzáadtam 3-4 evőkanál 12 %-os tejfölt, hogy kissé savanykás legyen. Kevés szitált ételízesítő is kellett még bele. Jól elforraltam, és forrón, sültcsirkével tálaltam. Nagyon finom volt. Várakozási idő utána 4 óra.

tejfolos tok 001

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress