szeretek főzni

2010. október 5. kedd

Rántott sajt sültkrumplival

Kategória: bundázott, burgonya — Címke: — hzias @ 12:49

A második fogás a testkontrollosoknak zöldséges pirítós (már ha valaki bír még enni), “legkisebbik” gyermekem (aki csak  korára nézve a legkisebb, termetre a legnagyobb)  kikönyörögte magának a rántott sajtot. Annyira kérlelt, hogy nem tudtam nemet mondani, a bátyja ma úgyis ünnepi vacsorára hivatalos,  így a kicsinek is jutott valami kellemes “kajaélmény” mára.  A rántott sajtot hagyományos módon készítettem, vágtam 4 szelet  8-10 mm vastag  trappista sajtot, bepaníroztam ahogy kell:  rétesliszt – pici sóval felvert tojás – zsemlemorzsa – megint tojás – megint morzsa  és hagytam néhány percig szikkadni. Miután a panírozást elvégeztem, megtisztítottam 4-5 kis krumplit, kockára vágtam, és forró olajban megsütöttem. Amikor a krumpli már majdnem elkészült, akkor sütöttem meg gyorsan a panírozott sajtszeleteket,  (lapáttal fordítottam meg, hogy ne szúródjon ki, és ne follyon ki a sajt), sajnos így is kifolyt egy kicsit. Azonnal tálaltam. A fiam először kevésnek találta, de a végére mégiscsak elég lett (sőt majdnem sok). A rántott sajt természetesen  nem testkontrollos étel!!

10.05. 001

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress