szeretek főzni

2010. október 6. szerda

Krumplis “pogácsa” (tk)

Kategória: burgonya, sült tészták, tészták — hzias @ 14:40

A második fogás krumplis “pogácsa” volt. Gyerekkoromban “tapcsikolt” pogácsának hívtuk, mert a tenyerünk között is meglapigattuk – megtapicskoltuk, mielőtt a forró olajba tettük volna. Férjem születési helyén “pampuskának” hívják. A gyerekeim mikor kicsik voltak “párnának” hívták, mert néha olyan kis pufira megdagadt sütés közben, mint a párna. Az elkészítése nagyon egyszerű. A krumplis tésztát lisztezett deszkán kb 1 cm vastagra kinyújtuk, késsel kb. 10×10 cm-es lapokra vágjuk, (de az sem baj, ha nem négyszögletes, csak háromszög, vagy kerek), aztán a tenyerünk között “megtapcsikoljuk” és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Én minden nélkül szeretem, legfeljebb egy kicsit megsózom.

10.06 004

A férjem és a gyerekeim lekvárral  eszik (ma barack és meggy lekvár volt hozzá). Lekvárral viszont már nem testkontrollos (de azt mondják mesés) !!!

10.06 005

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress