szeretek főzni

2010. október 6. szerda

Majonézes-tejfölös zöldségtál

Kategória: saláta, zöldségek — Címke: — hzias @ 20:56

Hogy az ebéd koncentrált szénhidrát-bevitelén enyhítsek, uzsonnára egy tányér zöldséget készítettem egy kevés majonézzel, 2 teáskanál 12 %-os tejföllel és pici sóval ízesítve. És mi került bele? kb. 5 cm kígyóuborka, 8 szem egészen apró retek, 1 kisebb csípős paprika, 1 kemény paradicsom és 1 kisebb lilahagyma (de ezt megmikróztam kissé, hogy ne “ordítson” az illata, minden este sok lenne). Pillanatok alatt elkészült és nagyon jól esett, megnyugtatta a lelkiismeretemet. A várakozási idő 3 óra volt utána.

zoldsegsali 001

De 3 óra elteltével megéheztem még, úgyhogy vacsorára egy kis margarinos (Flóra!) csípős parprikás-retkes szendvicset még bekebeleztem. Mostmár biztosan szépeket fogok álmodni! (Az utóbbi időben kétszer is előfordult velem, hogy amikor nagyon korán vacsoráztam és utána jól “kiéhezve” feküdtem le, olyan rosszakat álmodtam, hogy borzalom. Mikor a családomnak elmeséltem az álmaimat, egyöntetűen azt mondták, inkább vacsorázzak később, úgy én is és ők is jobban járnak… ) A család többi tagja a gombócleves “bűvöletében” vacsorázott. Nagyfiam is bőszen  csörgette a tányért-kanalat, amikor a munkából hazaért, csakúgy mint a többiek. A “pampuskámnak” is hatalma sikere volt. Úgy tűnik a legflancosabb, legrafináltabb  ételnél is jobban ízlenek a régi, egyszerű  ízek…

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress