szeretek főzni

2010. október 7. csütörtök

Chilis bab sertéshússal

Kategória: pörköltek — Címke:, , — hzias @ 12:22

Ez az étel a hét fénypontja.  Akciósan sikerült  sovány darált sertéshúst vennem,  a chilis bab ötlete ezután jutott eszembe.  A dolog szépséghibája annyi, hogy vacsorára kellene igazítani a húsos-fehérjés ételeket, de a babot nem mertem. Ezt napközben kell enni szerintem. Az elkészítése nagyon egyszerű,  az íze  mégis fenomenális!!!

Hozzávalók:

  • 1 kg 20 %-os zsírtartalmú darált hús
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1,5 teáskanál száríttott oregánó
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 3 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 púpos kávéskanál chilipor
  • 50 dkg előfőzött  bab (jelen esetben tarkabab, az igazi a vörös lenne)
  • 1,2 liter 100 %-os paradicsomlé
  • kevés főzésálló édesítőszer

A darált húst zepter sütés szerint megpároljuk egy nagyobb lábasban. (A felmelegített edénybe vizet fröcskölünk, ha szétfut mint a higany, beletesszük a darálthúst, szétterítjük az edény alján, hagyjuk kissé pirulni, aztán kevergetve  fehéredésig sütjük). Fűszerezzük ételízesítővel, apróra vágott hagymával és fokhagymával, és oregánóval. Tovább pirítjuk néhány percig.  (Ha nem zepterben főzzük, akkor hagyományosan pörköltet főzünk a darált húsból, nagyon rövid lével, a felsorolt hozzávalókból, a végén elpárologtatjuk alóla a levet.) Hozzáöntjük az előfőzött, lecsepegtetett babot, elkeverjük, megszórjuk 3 teáskanál fűszerpaprikával, rárakjuk a chiliport, és felöntjük 1,2 liter 100 %-os paradicsomlével, ízlés szerint adjunk hozzá egy kevés édesítőszert. Forrás után 15-20 percig rotyogtatjuk takarékon és máris tálalható. Az ebéd után 4 órát várjunk a következő étkezésig.

10.07. 004

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress