szeretek főzni

2010. október 9. szombat

Gombás-cukkínis farfalle (tk)

Kategória: gomba, tészták, zöldségek — Címke: — hzias @ 12:26

A gomba másik feléből és egy cukkíniből fűszeres “ragut” készítettem a pillangótésztához.

Hozzávalók:

  • kb. 25 dkg gomba
  • kb. 40 dkg cukkíni
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 csapott teáskanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál oregánó (szárított)
  • 2 kávéskanál bazsalikom (szárított)
  • 1/2 kávéskanál őrölt bors
  • egy kávéskanálhegynyi chilipor
  • 1 csomag (50 dkg)   farfalle tészta
  • 1 liter víz
  • 1-2 ek. olaj
  • 1 teáskanál só

A cukkínit megmosás után hosszában négyfelé vágjuk és vékonyan felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk. A felapríott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadajuk a tisztított, cikkerkre vágott gomba másik felét, és a feldarabolt cukkínit is, rárakjuk a fűszereket: az ételízesítőt, oregánót, bazsalikomot, őrölt borsot és chilit. Addig pároljuk, míg a levét elfővi. Akkorra elkészül. A kifőtt tészta felével elkeverjük, forrón tálaljuk.  A várakozás idő utána 3 óra.

10.09 005

A tészta másik feléből a nem testkontrollozó  családtagok sajtos-tejfölös-pörcös pillangót kapnak.

10.09 001

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress