szeretek főzni

2010. október 9. szombat

Sült fűszeres tarja velesült krumplival

Kategória: burgonya, sültek — Címke:, — hzias @ 18:16

Estére nagyfiam is hazaért a munkából, ő olyan sovány, nem kell diétáznia. Inkább hízókúráznia kéne. Ráadásul imádja a fűszeres tarját, (a tarját  még a hét közepén vettem, akciósan egy áruházlánc kínálatából), szereti a krumplit, hát nincs más hátra, mint előre, kigondoltam, tarja lesz krumplival egybesütve.  Anyukáméktól kaptunk két zsák krumplit, ebben nagyobbak és apróbbak is vannak, de a nagyját már jól felhasználtam, most az apróbbak kerültek sorra. Az jutott eszembe, ha az apróbb krumplikat tisztítás után csak ketté vágom, kissé befűszerezem és rárakom a fűszeres  tarját, aztán lealufóliázva megsütöm, túl rossz nem sülhet ki belőle. És tényleg. Olyan finom lett mint a mese. Igaz 2 óra kellett, hogy megsüljön, de megérte a várakozást. Ecetes almapaprikával maga volt a mennyei manna. Mostmár kibírjuk valahogy holnapig.

Hozzávalók:

  • egy csomó apróbb krumpli
  • 2 csomag csontos szeletelt tarja (összesen 1,5 kg)
  • sertéssült fűszerkeverék
  • pici só
  • pici olaj

Egy szűrőtál apró krumplit megtisztítottam, megmostam, hosszában kettévágtam. Egy közepes tepsit kicsit kiolajoztam, hogy ne ragadjon le a krumpli, majd a felezett krumplikat alulra belepakoltam a tepsibe. Teáskanálhegynyi sóval, és kevés általam készíett sertéssült fűszerrel (receptje a “pecsenye” bejegyzésnél megtalálható) megszórtam. Utána a kicsontozott tarja darabokat is megszórtam ugyanazzal a fűszerrel mindkét oldalukon és sorban a krumplira fektettem. Alufóliával letakartam (fényes fele a hús felé), és másfél óráig 180 fokon sütöttem  fólia alatt. Utána megfordítottam a húsokat, még 15 percig sütöttem fólia alatt, majd a hőmérsékletet 275 fokra emelve fólia nélkül sütöttem 15 percig. Semmilyen folyadék nem maradt alatta, a hús esetleges zsírját a krumpli beitta. Frenetikus volt. Kis családom nagyon elégedetten, jóllakottan  kelt fel az asztaltól.

10.09vacsi 003

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress