szeretek főzni

2010. október 10. vasárnap

Csirkepörkölt párolt karfiollal (tk)

Kategória: pörköltek, zöldségek — Címke: — hzias @ 12:33

1 csomag csirke far-hátból, 1 csomag kétízültes szárnyból, és 1 csomag combból hagyományosan csirkepörköltet főztem, sok hagymával, zöldpaprikával, paradicsommal. Tálalásnál viszont nem tésztát vagy krumplit, hanem párolt zöldséget adtam hozzá, ezzel testkontrollossá vált. Várakozási idő az ebéd után 4 óra.

Hozzávalók:

  • csirkehús (feljebb felsorolva)
  • 2 fej hagyma
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 tv paprika
  • 2 csípős paprika tüzesebbik vége
  • 2 paradicsom
  • 1 teáskanálnyi piros arany
  • 1 teáskanálnyi paradicsom sűrítmény
  • 1 teáskanál só
  • 4 teáskanál fűszerpaprika
  • 5-6 dl forró víz
  • köretnek fűszeres levesben párolt karfiol

Hagyományosan pörköltet főzünk: az apróra vágott hagymát és zöldpaprikát kevés olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a megtisztított, megmosott csirkehúst, piros aranyat, sűrített paradicsomot (ez a fajta ugyanolyan tubusban van, mint a piros arany, és ugyanúgy, mint a pirosarany, ez is tartalmaz sót. 3x-os sűrűségű, nagyon klassz!! Az a legjobb, hogy visszazárható, mint a többi tubusos cucc.) Rárakjuk a lehéjazott, kockára vágott paradicsomokat is, majd a sót, fűszerpaprikát, jól elkeverjük, és felöntjük 5-6 dl forró vízzel. Innentől kezdve magára hagyhatjuk, esetleg 1x-2x még megkeverjük, de főddögélhet szép csendesen. Amikor a hús puha, forrón a párolt karfiolra halmozzuk, és bekebelezzük. Nagyon finom!!!

10.10 004

Aki nem testkontrollozik, (pl. a fiúk estére) főtt tésztával is ehetik, de ha karfiollal szeretnék annak sincs akadálya.

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress