szeretek főzni

2010. október 11. hétfő

Rántott pontyfilé sültkrumplival, tartárral

Kategória: bundázott, burgonya — Címke:, — hzias @ 18:56

A halfilék kinyíló rózsa-szerű felső részét hagyományos rántott halnak készítettem el.  Arra vigyáztam, hogy a bevágások mind szépen elkülönüljenek. Először lisztbe, aztán tojásba, majd morzsába mártottam, és felforrósított olajban kisütöttem. Amíg sült, a krumplit is megsütöttem, citromszelettel, és tarárral kínáltam. A tartárhoz bolti majonézt használtam, amit fellazítottam kis tejföllel, citromlével, majd sóval, borssal és kevés mustárral ízesítettem. Sajnos fehérborom nem volt itthon, úgyhogy az most kimaradt belőle, de így is nagyon finom lett. Az egész vacsora “ünnepi vacsora” szintű volt, mindenkinek nagyon ízlett.

halvacsi 006

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress