szeretek főzni

2010. október 13. szerda

Körömpörkölt köményes főtt burgonyával

Kategória: burgonya, pörköltek — Címke: — hzias @ 17:31

A körmök vastagabb részeiből körömpörkölt készült. Ez sem egy kímélő kaja, de nagyon jó. És az egész napi “egészséges koszt” után (a férjem szerint is)  kell valami, ami “keményebb”.

Hozzávalók:

  • 20 db fél  köröm nagyujja és vastag, csontos fele
  • 3 fej hagyma
  • 5-6 gerezd  fokhagyma
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál csípős piros arany
  • 1 teákanál paradicsom sűrítmény
  • kb 1/2-1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 csípős paprika feldarabolva
  • 1 teáskanál só
  • 4 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 liter forró víz

A köröm már megtisztítva félrerakva várta a  további felhasználást. Megtisztítottam és földaraboltam a hagymát, fokhagymát, zöpaprikát, kevés olajon megdinszteltem, amikor megdinsztelődött, ráraktam a megmosott húsokat, pirosaranyat, paradicsom sűrítményt, sót, őrölt köményt, jól elkevertem, egy mérőedényben mellékészítettem 1 liter forró vizet, ezután ráraktam a húsra a fűszerpaprikát, megkevertem és felöntöttem vízzel. Forrás után, fedő alatt lassú tűzön ezt is főztem több mint három órán át. Amikor az utolsó órában jártunk, pucoltam egy kis fazéknyi krumplit, és kevés sóval és őrölt köménnyel kb. 1-1,5 dl vízben puhára főztem. A körömpörköltet a főtt krumplival, friss kenyérrel (hogy ki lehessen tunkolni a szaftját) és káposztával töltött almapaprikával tálaltam.

korom 002

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress