szeretek főzni

2010. október 15. péntek

Cukkíni brassói (tk)

Kategória: burgonya, zöldségek — Címke: — hzias @ 13:37

Ennek az ételnek illatától az ember szájában összefutott a nyál már a sütés megkezdésekor. Annyira finom az a fokhagymás-borsos illat, tényleg mintha hússal sülne az étel. Sőt! Szerintem a cukkíni nedvei még jobban kiemelik a fokhagyma finom fűszeres illatát. Ha még azt is hozzávesszük, hogy ez az étel nem növeli a koleszterin szintet, hát akkor duplán jó, mert nemcsak finom, hanem egészséges is.

Hozzávalók:

  • 3 db cukkíni (kb. 75 dkg)
  • 10 db közepes krumpli
  • 2-3 kanál olaj  a cukkíni pároláshoz
  • sok olaj a krumpli sütéséhez
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 2 kávéskanál fokhagyma granulátum
  • pici só a krumpli sózásához (de óvatosan sózzuk!!)

A cukkíniket megmosás után hosszában négyfelé vágjuk, majd kb. 1,5 cm vastag darabokra. (Kb. olyan legyen, mint a kockára vágott krumpli). A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A cukkínit egy nagyobb serpenyőben párolni kezdjük egy pici olajon, megfűszerezzük az ételízesítővel, őrölt borssal és fokhagyma granulátummal. Amikor elkezd levet engedni, mérsékeljük a hőt alatta, hogy ne égjen meg hirtelen, hanem szép lassacskán kezdjen megpárolódni. Közben egy másik edényben kezdjük el megsütni a krumplit. Amikor a cukkínink már puhul, de még nem vesztette el minden roppanósságát, akkor zárjuk el alatta a tűzhelyet. A megsült krumplit szedjük rá a serpenyőbe, picit sózzuk, borsozzuk és fokhagymázzuk meg, keverjük el, és azon forrón tálaljuk. Fantasztikusan fűszeres, mégis könnyed finomság.

10.15 003

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress