szeretek főzni

2010. október 17. vasárnap

Galamb és pulykamell párizsiasan (párolt rizzsel és sültkrumplival)

Kategória: bundázott, burgonya, feltétek, rizs — Címke:, , — hzias @ 13:42

Amíg a levesem főtt, egy darab pulykamellet felszeleteltem, a szeleteket kissé besóztam és kivertem. Amikor az előfőzött galambok hültek egy kicsit, megpergettem kevés sóval, lisztbe és pici sóval habosra vert tojásba forgattam, és forró olajban kisütöttem a fél galambokat is és személyenként egy-két  szelet pulykamellet. A kisült húsokat lecsepegtettem, sültkrumplival, párolt rizzsel és felszeletelt ecetes uborkával tálaltam. Mennyei volt! Ha még beteg lennék, ettől garantáltan felgyógyulnék.

galamb 008

Hozzávalók személyenként:

  • 1/2 db levesben előfőzött galamb
  • 1-2 szelet pulykamell, sózva, kiklopfolva
  • 2 közepes krumpli vékony csíkokra vágva, forró olajban megsütve
  • 1-2 kávéscsésze párolt rizs
  • 1-2 ecetes uborka legyegőszerűen bevágva, “kiterítve”

A párolt rizshez egy kevés olajon megpirítottam 2 főzőzacskó (25 dkg) paraboiled rizst, szórtam  rá 2 teáskanál ételízesítőből kiszitált szárított zöldséget, 1 teáskanál ételízesítőt, kevés őrölt borsot, és felöntöttem 6 dl forró vízzel (kicsit csapkodhat, ha jól átforródodott a rizs). Fedő alatt takarék lángon puhára pároltam (kb. 20 perc).     A mai ételeink nem voltak testkontrollosak, de holnaptól visszatérünk (vagy holnaputántól…??).

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress