szeretek főzni

2010. október 19. kedd

Bazsalikomos gombás tagliatelle (tk)

Kategória: gomba, tészták — Címke: — hzias @ 19:13

Eddigi receptjeimből már biztosan kiderült, hogy nagyon szeretem a gombát, az egyik kedvenc ételem, bármilyen formában. Lehet belőle leves, mártás, pörkölt, rántott, töltött, sült, bármikor meg tudom enni. Azért is nagyon kedvelem mert jól társítható tésztákkal, ami hasznos a testkontrollban is. Délre egy jó gombás tészta, és  újult erővel folytatódhat a nap a vacsoráig. Mivel magas a rosttartalma, ezért nem éhezik meg az ember olyan gyorsan utána. Most egy bazsalikomos gombás tagliatellét készítettem, ami ugyanolyan nagyszerű, amilyen egyszerű.

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 kis fej hagyma
  • kevés olaj és vaj (vagy margarin)
  • 4-5 nagy levél friss bazsalikom
  • 1 csapott teáskanál szitált ételízesítő
  • 1/2 kávéskanál őrölt bors
  • 1/4 kávéskanál chilipor
  • 6 dl forró víz
  • 1/2 teáskanál só
  • 25 dkg tojás nélküli tagliatelle tészta

A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.  A hagymát tisztítás után apróra vágjuk  és egy zepter edényben (akkorában, hogy a tészta is beleférjen)  kevés olajon és vajon (vagy margarinon) megdinszteljük, utána rárakjuk a gombát. Szitált ételízesítővel megszórjuk, rátesszük az őrölt borsot, chiliport, és amikor már jól elfőtte a levét, az apróra vagdalt friss bazsalikom levelet. Felöntjük a 6 dl forró vízzel, beletesszük a sót és ha  újra felforrt a tagliatelle “gombolyagokat”. Lefedjük, takarék lángon, időnként átkeverve 10-12 percig főzzük. Forrón tálaljuk. A várakozási idő utána 3 óra.

gombas tagliatelle 001

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress