szeretek főzni

2010. október 26. kedd

Sonkás-paradicsomos-bazsalikomos spagetti

Kategória: tészták — Címke: — hzias @ 12:45

A másik választható étel a sonkás spagetti “szószának” hozzávalói:

  • 1 kis fej (lila)hagyma
  • 1-2 kanál olaj
  • kb. 10 dkg sonka
  • kb.   5 dkg olasz jellegű felvágott
  • 1 kávéskanál szárított oregánó
  • 1 kávéskanál szárított petrezselyemzöld
  • pici csilipor
  • pici fokhagyma granulátum
  • kb. fél liter 100 %-os  paradicsomlé
  • 1/2 teáskanál ételízesítő
  • 1/2 teáskanál szárított zöldség (ételízesítőből kiszitált)
  • 3 friss bazsalikom levél (szárított is lehet)
  • néhány csepp édesítőszer

A sonkát és felvágottat vékony csíkokra vágjuk. A hagymát szokásos módon apróra daraboljuk, az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a  szeletelt sonkát és felvágottat, jól lepirítjuk, felöntjük a paradicsomlével. Ízesítjük a szárított zöldségekkel, ételízesítővel, csiliporral, fokhagyma granulátummal, oregánóval. Főzzük néhány percig. Beletépkedjük a bazsalikomot, azzal is forralunk egyet, legvégül ha szükségesnek találjuk néhány csepp édesítőt is rakhatunk bele. A forró spagettire halmozzuk, reszelt sajttal megszórjuk és táljuk.

sonkas spagetti 003

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress