szeretek főzni

2010. október 28. csütörtök

Krumplis tarhonya tönkölytarhonyával

Kategória: burgonya, pörköltek, tészták — Címke: — hzias @ 12:57

Sikerült átvészelnem az éjszakát, sőt még a reggelim is gyümölcs volt. A vacsora óta az első komolyabb étkezésem a mai ebéd lett. De már nagyon vártam… Egyszerű ételt készítettem, krumplis tarhonyát, az eddig készítettekhez képest eltérés  csak a tarhonya alapanyagában volt, mert ez tojás nélküli tönkölytarhonyával készült. Jó bő lével készítettem az ételt, mégis mire befejeztük az ebédet, szinte az összes levet eltüntette ez a kis huncut tészta. Az étel viszont olyan ízes volt, hogy le a kalappal. Egy hatalmas hagymával indítottam a főzést, aztán jó sok  zöldpaprikát raktam bele, vegyesen lecsó és csípős fajtát, őrölt köményt, fokhagyma granulátumot, csípős piros aranyat,  jó sok csípős fűszerpaprikát, kb. 2 kg tisztított kockázott krumplit, meg 25 dkg tönkölytarhonyát, úgyhogy isteni kaja lett belőle. A húsimádóknak a végén (amikor már szedtem ki belőle), főztem bele egy kis darab füstölt kolbászt (kb. 10 cm-est) apróbb darabokra vágva, meg 6 szál virslit beirdalva. Ezzel az étellel a mai főzést letudtam, mindenki mehetett a dolgára. Szerencsére még vacsorára is maradt belőle. Kolbász és virsli nélkül, “szűzen”  3 óra a várakozási idő utána.

krumplis tarhonya 001

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress