szeretek főzni

2010. október 30. szombat

Pulykaleves

Kategória: levesek — Címke: — hzias @ 13:53

Pulyka alsó combokból finom levest főztem, jól bezöldségelve, zepterben, gyorsfőző fedővel (pöcök kiugrása és termosztát mutatója zöld mező közepéig érése után), takarékon,  15 perc alatt, azután hidegvizes fürdővel visszahűtöttem az edényt, kidobtam a tetejéről a zöldeket a rá kicsapódott habbal együtt, kiszedtem a combokat, így a levesben nem volt most husi, “csak” finom zöldséges húsleves maradt. Ehhez, amíg a fazék visszahűlt, külön kis fazékban, fél liter húsleves kockával ízesített forró vízben csigatésztát főztem ki, amit aztán a hús nélkül maradt leveshez öntöttem, kis őrölt borssal még utánaízítettem, felforraltam, és forrón tálaltam

A pulykaleves hozzávalói:

  • 4 db pulyka alsó comb
  • 2 szál répa
  • 1 szál petrezselyem gyökér
  • 1/4 zellergumó
  • 1 fej kisebb hagyma
  • 1 zöldpaprika darab
  • 1 csomó vegyes zöld  (zeller és petrezselyem, fagyasztott)
  • 2,2-2,3 liter víz
  • 2-2,5 teáskanál szitált ételízesítő
  • fél liter víz
  • 1 húsleveskocka (Hühnersuppe)
  • 9-10 dkg tojásos levestészta
  • kevés őrölt bors

pulykaebed 001

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress