szeretek főzni

2010. november 9. kedd

Krumplis tészta (maradék hagymás krumpliból)

Kategória: burgonya, tészták — Címke: — hzias @ 13:16

Mivel tegnap a körete nélkül, kenyérrel ettük meg a hideg kacsasültet, ezért itt maradt egy jó adag hagymás krumpli a hűtőben. A “ne dobjunk ki semmit” elve alapján azonban ez sem fog kárba veszni, mert jó kis krumplis tésztává alakítottam a mai ebédre. Az elkészítése nagyon egyszerű. A krumplit egy pici vízzel jól felforraljuk, aztán villával, vagy krumplitörővel összetörjük. Ha zepter edényünk van, akkor a tészta vizét egyenesen ráönthetjük a krumplira (1 liter forró vizet), teszünk bele egy teáskanál sót, kevés olajat, pici őrölt borsot és amikor forr, beleöntjük a tésztát (pl. 50 dkg fodros nagykockát, /most éppen volt itthon/). Újraforrás után takarékra állítjuk, és fedő alatt 8 percig főzzük, közben néha keverjük meg, nehogy lekapjon. A végén kóstoljuk meg, ha kell sóval-borssal fűszerzhetjük még, és forrón tálalhatjuk. Ha nem zepterben főzünk akkor külön fazékban főzzük meg a tésztát a szokott módon, utána keverjük jól el a felforrósíott, összetört krumplival.  Ha valaki paprikásan szereti, az természetesen paprikát is tegyen a krumplihoz a felforralás közben (esetleg pici olajban feloldva, hogy jobban kiadja az ízét és a színét).

krumplisteszta 002

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress