szeretek főzni

2010. november 18. csütörtök

Csípős csirkeszárnyak

Kategória: burgonya, levesek, sültek, zöldségek — Címke: — hzias @ 18:19

Megint “ismétlős” a vacsora menűsorom: első fogása csirkeleves csigatésztával, (Tomi fiam annyira kérlelt, hogy egy jó kis húslevest főzzünk ma vacsorára, mert olyan jól esne neki egy kis  finorm forró leves, amilyet csak  én tudok főzni…  hát lehet ennek ellenállni?!) A leves receptjét már többször  leírtam, 10 perc alatt főtt, gyorsfőző fedővel, a szokásos jelzések után. Külön főztem meg a csigatésztát húsleveskockával-ételízesítővel ízesített vízben, aztán a levest rászűrtem. Forrón tálaltam.  (A csirke levescsomagból a májat most eltettem a fagyasztóba, valamikor jó lesz töltelékbe.)  

11.18.vacsi 001

 A második fogás csípős csirkeszárnyak velesült sárgarépával és törtkrumplival. A kétízületes csirkeszárnyakat megtisztítottam, megmostam. A sárgarépát megtisztítottam ferdén nem túl vékonyra összevágtam. A tepsibe alulra beraktam a  sárgarépa szeleteket (erre fűszert külön nem tettem, mert a szárnyakról lecsöpögő fűszeres zsiradék jól megfűszerezi az alatta lévő répát). Ráraktam a 16 csirkeszárnyat (2 csomag) egyik oldalán megfűszereztem egy kis sültcsirke fűszerkeverékemmel (már csak kevés volt, úgyhogy újabb adagot kell csinálnom!), másik oldalát egy kis szitált ételízesítővel szórtam meg, aztán egy új pizzafűszerkeverékkel, ami darált növények keverékének látszik. Az összetevői: paprika, kakukkfű, bazsalikom, oregánó, majoranna, petrezselyem, chili, rozmaring, lestyán. Ezután még megszórtam egy jó adag “extra hot” csiliporral,   jól belemaszíroztam a husiba a fűszereket és folyadék hozzáadása nélkül,  fóliával lefedve (fényes oldala a hús felé) 180 fokos sütőben sütöttem  50-55 percig, ekkor a fóliát levettem, az alatta keletkezett  levet leöntöttem,  aztán a húsok mindkét oldalát pirítottam még 5-10 percig 220 fokon. Közben főztem egy kis fazék krumplit, amit kevés margarinnal kevertem ki. Finom tüzes vacsora lett, a jó kis csípős csirkeszárnyak az alatta sült fűszeres sült sárgarépával és margarinos törtkrumplival. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

11.18.vacsi 003

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress