szeretek főzni

2010. november 19. péntek

Csípős csirkeszárnyak fűszeres paradicsomszószban

Kategória: tészták — Címke:, — hzias @ 12:41

A tegnapi vacsoráról maradt jónéhány szárny, de annyi nem, hogy ma mindenkinek elég legyen. Ezért ezt is átalakítottam egy szószos étellé, ami főtt tésztával  klassz  olaszos  kaja lett,  így mindenki jóllakhat vele.

Hozzávalók:

  • maradék csípős csirkeszárny (7-8 db)
  • maradék velesült sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 1 liter 100 %-os paradicsomlé
  • 1 fehér kanál ételízesítő
  • 1 fehér kanál csípős fűszerpaprika
  • ízlés szerint kevés csilipor
  • 1-2 kávéskanál pizzafűszer keverék (Kania)
  • néhány friss bazsalikom levél
  • igény szerint kevés édesítőszer
  • 50 dkg száraztészta (jelen esetben penne)
  • 1 liter víz
  • 1 fehér kanál só
  • 1-2 kanál olaj

A maradék hideg sült szárnyakat az ízületnél kettévágtam, a sült répákat is hosszában kettőbe-háromba, nagyságuktól függően. Egy fej hagymát megtisztítottam, felaprítottam, és kevés olajon megdinszteltem. Hozzáraktam a sültcsirke darabokat, és a répát, jól átforgattam, kevés paradicsomlét öntöttem rá, nehogy megégjen a csirkén lévő fűszer. Ráraktam a fűszerpaprikát, ételízesítőt, csilit, pizzafűszert, elkevertem és ráöntöttem az összes paradicsomlevet. Isteni illat töltötte be a konyhát. Másik edényben 7-8 perc alatt zepter módszer szerint megfőztem a penne tésztát. Legvégül paradicsomszószt ízesítettem még  kevés édesítőszerrel, és beletépkedtem néhány megmosott friss bazsalikomlevelet.  Elejétől a végéig nem volt több az elkészítése, mint 15-20 perc és mégis isteni lett!!!

11.19 ebed 001

2 hozzászólás

  1. mrita

    Kedves Mari!

    Nagyon gusztusos és biztos nagyon finom étel. Örülök az ötletednek, hogy a megmaradt ételből hogyan lehet egy másikat készíteni.
    Köszönet:
    Rita
    Mrita

    Hozzászólás Szerző: mrita — 2010. november 19. péntek @ 13:53

  2. hzias

    Kedves Rita! Örülök, ha sikerült ötletet adni. Én már nagyon régóta igyekszem mindent felhasználni, és a maradékokat is “újrahasznosítani” a konyhámban. Eddigi próbálkozásaimat örömmel fogadta a családom. Remélem másnak sem okoznak csalódást az ötleteim. Üdvözlettel: Mari

    Hozzászólás Szerző: hzias — 2010. november 19. péntek @ 14:27

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress