szeretek főzni

2010. november 22. hétfő

Töltött-göngyölt virsli

Kategória: feltétek — Címke:, , — hzias @ 13:17

Nem volt sok időm az ebédfőzésre, ezért a néhány perces leves után egy néhány perces, nem túl bonyolult  fogás következett.  Ezt a fogást főzelékhez feltétként már többször készítettem, de néha  -  így ma is  -    ”csak” kenyérrel  került asztalra. Szeretjük. Ez a fogás pedig a töltött-göngyölt virsli. A virsliket hosszában bevágjuk úgy, hogy kis darab sajtot bele tudjunk dugni, aztán körbetekerjük baconnel, ha akarjuk megtűzzük fogpiszkálóval, hogy ne bújjon ki a göngyölésből, amikor elkezd megdagadni. Ehhez az ételhez nem kell roppanós virsli, jó az olcsóbb fajta is, a sajt és a bacon úgyis ízesebbé teszi. Süthetjük előmelegített sütőben, vagy crisp-es, grilles mikróban. (Én a mikró crisp táljában sütöttem meg,  9-10 perc alatt  crisp-grill fokozaton.) Így néz ki előtte:

11.22.ebed 004

És így sütés után:

11.22.ebed 006

Ahogy már írtam, nagyon finom főzelékek feltétjeként, de kenyérrel vagy zsömlével, ketchuppel, és/vagy mustárral is isteni.

11.22.ebed 011

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress