szeretek főzni

2010. november 22. hétfő

Zöldségkrém leves

Kategória: levesek, zöldségek — Címke: — hzias @ 13:17

Megint maradt tegnapról egy kevés leves (kb. 1,5-2 dl), meg egy kis tálnyi párolt zöldség (borsó-répa-brokkoli), ezek felhasználásával készítettem ma a zöldségkrém levest. Egyszerűen beleöntöttem a  levesbe a párolt zöldségeket, tettem hozzá kb. 7 dl forró vizet, 1 fehér kanál ételízesítőt (lásd: kanalak) készítettem egy lisztes-olajos “sűrítést”   2 normál teáskanál réteslisztből, és annyi olajból, hogy inkább száraz, mint folyós legyen. Ezzel besűrítettem egy kissé a levest, tettem még bele egy teáskanálnyi szárított petrezselyemzöldet, egy-két szórásnyi csiliport, és kb. fél kávéskanálnyi fokhagyma granulátumot. Kb. 5 perc forralás után botmixerrel krémesre turmixoltam, újra felforraltam,  pirított kenyérkockákat készítettem hozzá betétnek (a kis kockára vágott kenyeret kevés olaj hozzáadásával megpirítottam egy teflon serpenyőben). A férjem nem rajong túlzottan  a brokkoliért, tegnap is azt kérte, hogy ne kerüljön a tányérjára belőle, de erre a levesre Ő is azt mondta, hogy nagyon finom volt.  Ötelet: a pirított kenyérkockát ne egyszerre tegyük a levesbe, mert akkor a vége elázik. Inkább többször kevesebbet rakjunk bele, úgy finom ropogós marad.

11.22.ebed 008

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress