szeretek főzni

2010. november 24. szerda

Grill csirkemell majonézes salátával és lángos

Kategória: saláta, sült tészták, sültek, zöldségek — Címke:, — hzias @ 13:42

Furcsa, a szokványostól nagyon eltérő, mégis finom ebédünk volt ma. Nem leves és második fogás, hanem egy tányér saláta  és lángos. Tegnap grillcsirkét vettem vacsorára, de a mellét nem nagyon szeretjük, mert elég száraz. Régebben kitaláltam, hogy az amúgy száraz húshoz majonézes salátát készítek. Ez “bejött” a családnak, ezért ma is  így tálaltam  a tegnap megmaradt grill csirkemellet.

11.24.ebed 003

Először is a saláta alapanyagait vágtam össze (természetesen mindent megmosás után): 2 csomag piros retket, 1 lilahagymát, 1 kígyóuborkát, 1 csípős zöldpaprikát, 2 db paradicsomot. Ezután elkészítettem az öntetet: 3 púpos evőkanál bolti majonézt elkevertem 3 púpos evőkanál 12%-os tejföllel, kevés sóval, 1/2 teáskanál mustárral, fél citrom levével. Végül a csirkemellet is felszeleteltem. Nem kevertem össze az alapanyagokat, jobb, ha külön-külön lehet mindent tárolni (A zöldség nem enged levet, és a husit is félnék a majonézes öntetben tartani hosszabb ideig.) Mindenki kapott a tányérjába egy jó adag zöldséget, amit megszórtunk egy pici sóval, erre következett az öntet, a tetejére pedig a felszeletelt csirkemell.

11.24.ebed 004

Mindenki magának keverte össze, tehetett még rá öntetet, citromlét, vagy pici sót, ha igényelte.

11.24.ebed 006

Nagyon finom volt így az egyébként száraz hús. Elmondhatjuk, hogy ettünk egy  egészséges, vitaminokban gazdag “első fogást”. És akkor jött a “svédcsavar”. A hét végén, amikor olvastam Rita blogját, úgy megkívántam a lángost, azóta is minden nap az járt az eszemben, hogy lángost kellene sütni. Nem bírtam tovább, ma a “második fogás” lángos lett, krumplis lángos… Vasárnapról maradt egy kevés (kb. 5 evőkanálnyi) krumplipürém, így azzal, 1 kg finom liszttel, kb. 6-7 deci  langyos (inkább meleg) vízzel, 1-2 kávéskanálnyi cukorral, 1 fehér kanálnyi sóval, és két csomag szárított élesztővel dagasztottam egy jó kis lángostésztát, amit megkelesztettem, de most csak 7 db-ra való tésztát vettem ki a tálból, amit ebédre megsütöttem. A többit beraktam a hűtőbe, hogy este, mikor nagyfiam is hazaér a munkából, neki is friss lángost süssek vacsorára, persze salátát is kap. (Még soha nem csináltam így, eddig az összes tésztát kiszaggattam és megsütöttem egyszerre. Kíváncsi vagyok, milyen lesz.) Az ebédre megsütött  lángost sósan, vagy lekvárral  lehetett választani.  Ilyen lett az első:

11.24.ebed 008

2 hozzászólás

  1. istonehun

    Holnap, vásárcsarnok, zöldségvásárlás, saláta…
    Köszönöm a tippet…

    Hozzászólás Szerző: istonehun — 2010. november 25. csütörtök @ 09:29

  2. hzias

    Igazán nincs mit!

    Hozzászólás Szerző: hzias — 2010. november 25. csütörtök @ 13:53

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress