szeretek főzni

2010. november 27. szombat

Currys pulykacsíkok párolt rizzsel

Kategória: pulykahús, párolt hús, rizs — Címke:, — hzias @ 19:29

Tegnap annyi minden maradt vacsoráról, hogy nem kellett ma ebédet főznöm, vacsorára viszont, mire nagyfiam hazaért a munkából készítettem friss ételt. A kifilézett, lebőrözött pulyka felsőcombokból currys pulykacsíkokat főztem, zepter gyorsfőző fedővel, így nagyon gyorsan elkészült és nagyon finom lett. Köretként főzőtasakos paraboiled riszt főztem hozzá, és csemege uborkával tálaltam.

Hozzávalók:

  • 2 pulyka felsőcomb filé
  • 2 fej hagyma
  • 2-3 evőkanálnyi olaj
  • 2 fehér kanál ételízesítőből kiszitált szárított zöldség
  • 2 fehér kanál ételízesítő
  • 3 fehér kanál Hot madras curry por
  • 4-5 dl forró víz
  • 4 tasak (1 doboz/50 dkg) főzőtasakos Paraboiled rizs
  • 2 liter forró víz
  • 2 fehér kanál só

A pulyka felsőcomb filét rostjaira merőlegesen felszeleteljük,  kb. 4-5 mm vastag szeletekre. A hagymát kockára vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Rárakjuk a felcsíkozott húst, fehéredésig  sütjük. Ekkor rátesszük a kiszitált szárított zöldséget, ételízesítőt, curryport, elkeverjük, felöntjük forró vízzel. (Ha valaki egészen sűrű szaftot szeretne, az kevesebb vizet rakjon alá, mi mindent  bővebb lével szeretünk.) Ha van zepter gyorsfőző fedőnk, akkor lezárjuk, magas hőfokon (9) főzni kezdjük, főző “pöcök” kiugrása, és termosztát mutatójának zöld mező feléig érése után takarékra vesszük a tűzhelyet (2 vagy 1), és 10 percig főzzük az ételt. Ezután a tűzhelyet elzárjuk, a fazekat levesszük, a gőzt kiengedjük, és forrón tálaljuk. Ha nincs zepter gyorsfőző fedőnk, akkor szép lassú tűznél pároljuk puhulásig a húst. Amíg a hús fő, másik edényben vizet forralunk sóval, amikor lobogva forr, beleengedjük a rizses zacskókat. Akkor van kész, amikor a tasakok teljesen tele vannak a megduzzadt rizsszemekkel. Ekkor óvatosan kiszedjük, (pl. a fedőre, vagy egy tányérba, hagyjuk, hogy a felesleges lé kifollyon, majd a zacskókat felvágjuk, a rizst tálba öntjük és melegen tartjuk, amíg a hús elkészül. Forrón tálaljuk. Adjunk hozzá valamilyen savanyúságot.

11.27. vacsi 001

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress