szeretek főzni

2010. december 25. szombat

Meggyes-túrós

Kategória: sütemények — Címke:, — hzias @ 21:10

sutik 006

A család másik nagy kedvence a meggyes túrós. Ennek a tölteléke is nagyon finom habos.  Anyukám mindig zsíros házi túróból készíti. (A házi tejet, túrót, tejfölt már régóta ugyanattól az árustól szerzi be a piacon, mert szerinte a bolti túró nem jó semmire.

Meggyes túrós

A tészta:

  • 30 dkg finom liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 db egész tojás
  • 1 db sütőpor
  • 2 ek. ecet
  • 3 ek. tej

Ezekből az anyagokból tésztát gyúrunk, amit a tepsibe tapicskolunk, vagy ha van tepsi szélességű sodrófánk, azzal a tepsiben elnyújtjuk a tésztát. (Asztalon elnyújtani, utána a tepsibe tenni nem lehet!!)

A töltelék:

  • 10 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor………………..ezeket habosra keverjük gépi habverővel
  • 4 tojás                                                 egyenként adjuk hozzá a tojásokat,                                                                            közben  végig keverjük a géppel.
  • 1 kg (házi) túró
  • 1 cs. vaníliás pudingpor……….a túrót és a pudingport összekeverjük,                                                                     utána adjuk az előzőekhez.

Az elkészült habos tölteléket ráöntjük a tésztára. A tetejére kimagozott meggyszemeket rakunk, kb. 2 cm távolságra.

Előmelegített sütőben (kb. 180 fokon)  (8 fokozatú gázsütőben 6-os fokozaton) kb. 35- 40 percig sütjük. (amikor a teteje szép aranybarna, akkor jó). A tepsiben hagyjuk kihűlni. Kihűlés után kis kockákra vágjuk, úgy, hogy minden kocka közepére kerüljön egy meggyszem.

A fenti mennyiség nagy gáz tepsihez elegendő.

sutik 007

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress