szeretek főzni

2011. január 15. szombat

Tarhonyás csirkeaprólék

Kategória: pörköltek — Címke:, — hzias @ 19:44

01.15 vacsi 015

Két csomag csirke levescsomagból tarhonyás csirkeaprólékot készítettem. Ez is csak egy egyszerű étel, de a családom szerint is nagyon finom. És ami  nem mellékes, olcsó!

Hozzávalók:

  • 2 csomag csirke levescsomag
  • 2 fej hagyma
  • 2-3 evőkanál olaj
  • darabka zöldpaprika (el is maradhat)
  • 1 paradicsom (el is maradhat)
  • kevés piros arany
  • kevés paradicsom sűrítmény
  • 1 fehér műanyag kanál só
  • 2-2,5 fehér műanyag kanál fűszerpaprika (csípős)
  • 2-2,5 dl forró víz
  • 2-3 kanál olaj
  • 50 dkg tarhonya
  • 1 fehér műanyag kanál só
  • 1 liter víz.

A csirke levescsomagokból hagyományos módon rövid levű pörköltet készítettem: A  levescsomag tartalmát megtisztítottam, megmostam, összedaraboltam. A hagymát megtisztítottam és kockára vágtam, majd kevés olajon megdinszteltem, ráraktam a kockára vágott zöldpaprika darabkát és paradicsomot, dinszteltem egy kis ideig, majd a feldarabolt csirkét is hozzáadtam, tettem rá egy kevés piros aranyat és sűrített paradicsomot, a sót, végül a fűszerpaprikát,  felengedtem kb. 2,5 dl forró vízzel, és lefedve, takarékon főztem. Közben teflon serpenyőben kevés olajon megpirítottam a tarhonyát, (kissé barnábbra, mint a végeredményt szerettem volna, mert világosodik főzés közben), és a pirított tarhonyát a puhuló csirkére öntöttem, tettem hozzá még 1 kanál sót, 1 liter forró vizet, és lefedve együtt puhára pároltam. Savanyúsággal tálaltam.

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress