szeretek főzni

2011. január 18. kedd

“Milánói szerű” gombás-sonkás mártás

Kategória: gomba, tészták — Címke: — hzias @ 19:23

01.18. vacsi 011

Kellemesen csípős, olaszos ízvilágú mártás lett a gomba másik feléből. Most 4 tojásos kagyló tésztát főztem hozzá. Reszelt sajttal gazdagíthatjuk, de anélkül is nagyon jó lett.

Hozzávalók:

  • kb. 25 dkg gomba
  • 12,5 dkg csíkozott bakon (ikercsomagolású bacon egyik fele)
  • kb. 8 dkg sovány főtt sonka (nekem most fokhagymás karaj volt itthon, azt használtam fel)
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 5-6 dl 100 %-os paradicsomlé
  • 1 csapott teáskanálnyi ételízesítő
  • 2 teáskanál pizza fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál csilipor
  • esetleg néhány csepp édesítőszer
  • 50 dkg kagyló tészta
  • 1 liter forró víz
  • 1 műanyag kanál só
  • kevés olaj

A gomba kalapjáról lehúztam a bőrt és a tönk végéről levágtam a megbarnult részt és a gombát vékony cikkekre vágtam. A csíkozott bacont még vékonyabb csíkokra vágtam, a sonkát ugyancsak. A hagymát felaprítottam. A bacon sütésével kezdtem a munkát, amikor már színesedett, rádobtam a felkockázott hagymát, majd a gombát, ráraktam az ételízesítőt, megvártam, míg zsírjára sül és hozzáadtam a sonkát is. Rövid ideig együtt sütöttem, majd ráraktam a pizza fűszert, csiliport, és felöntöttem  100 %-os paradicsomlével. Kb. 10-15 percig főztem lassú tűzön, fedő alatt. Közben másik edényben vizet forraltam a tésztának, beletettem a sót, olajat, majd a tésztát, újraforrás után 7 percig főztem. Tálalás előtt megkóstoltam a szószt, néhány csepp édesítőszerrel még finomítottam rajta. A tésztával forrón tálaltam.

Szóljon hozzá!

Szóljon hozzá elsőként!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról.

Elnézést, de a bejegyzéshez egyelőre nem lehet hozzászólni.

A honlap lelke a WordPress